WELCOME TO LOCOEMON's SITE ⇨ +Follow | Dashboard
hey dearest readers ♥










Kawan ke bukan....
Friday, October 10, 2014 | Friday, October 10, 2014 | 1 comments
Tak semua kawan kita tu betul-betul kawan kita. kenapa aku ckp macam tu? sebabnya tak ada yang kekal selamanya dalam dunia ni. Dia mungkin kawan kau hari ni, tapi bukan esok. satu cara nak tahu dia betul-betul kawan kau ialah bila kau susah kau tengok lah berapa kerat je yang datang nangis dengan kau, susah sama-sama dengan kau, happykan kau, cuba tolong kau even sikit. aku jamin dalam 10 org kawan kau tu, tak sampai separuh datang tolong. ada mcm2 jenis kawan dalam dunia ni yang tak boleh dipanggil kawan..

  1. hipokrit: depan kau dia umpama malaikat. puji kau menggunung.. ckp baik2 and buat mcm kau kawan baik dia sampai kau percaya dia.. tp dekat belakang kau, dialah raja segala setan. bukan main megutuk mcm kau bukan kawan dia. nampak betul dia benci kau.. 
  2. iri hati: tak boleh nampak kau lebih sikit dari dia, mulalah jaja cerita pasal kau dekat orang lain. tokok tambah sana sini. de pan kau buat muka innocent.
  3. batu api: pantang nampak kau baik dengan org lain, mulalah api api kan. depan orang tu ckp buruk pasal kau, depan kau ckp buruk pasal org tu sampai korang gaduh tak bertegur. maka puaslah hati dia.
  4. copycats: apa kau ada semua dia nak. kau ada baju tu, dia pun nak baju tu. kau make up dia nak make up. kau ada beg baru dia nk beg baru. rimas kann. 
  5. perampas: janganlah tayang boyfriend ke girlfriend ke depan kawan mcm ni. lagi2 kalau bf/gf tu handsome n lawa. tak selamat kau nanti. memang dia cuba carasss. dalam diam2 dia follow twitter/insta/fb bf/gf kau tu... konon lah dia tu kawan kau so mestilah kena kenal sapa bf/gf kau.. KONON. 


thanks for reading . much love ❤


Older Post