WELCOME TO LOCOEMON's SITE ⇨ +Follow | Dashboard
hey dearest readers ♥










temuduga diploma media dan komunikasi (masscomm)
Sunday, October 6, 2013 | Sunday, October 06, 2013 | 0 comments
assalamualaikum dear readers . ok it's been awhile since my last posted .sangat malas gila babun nak buka blog ni . jahanammm dah semak sana sini . hehe . okayyy , harini nak share something pasal interview masscomm . on 21st september , aku pergi interview utk course masscomm dkt uitm shah alam . aku gerak dari rumah around 7.30a.m sbb katanya mula pukul 8.30a.m so aku pun semangat ah gerak awal padahal dekat je uitm tu dalam 20minit dah boleh sampai. sampai sana , kena tunggu lama pulak . dalam pukul 9 baru mula . lama tak lama lah tunggu >< . okayy first2 sampai sana mcm wowww, ramainya orang . nervousnyaaa . semua cantikk2 and akulah yang paling simple gilaa. tapi nervous tu kurang sikit sbb ada kawanku izzaty razali pun pi interview . haritu mmg berdua je dgn dia . dapat panel pun sama . aku dapat panel 9 giliran ke 5 and zatyy ke 6 . okayy so tak la lama sgt . seram sejukk je masa tunggu . panel aku tu 2 org laki an perempuan and agak berusia . sebelum temuduga tu kitorang kena buat ujian brtulis dulu and of course la tulis in english . ada 3 soalan soalannya: 1. apa yang awak tahu pasal masscomm 2. kenapa pilih masscomm 3. apa yg awak boleh sumbangkan dlm program ini . semuanya kena 200pth pkataan.

masa mula2 baca soalan tu mmg dah boleh agak la itu yg dia tanya so tak ada masalah . cuma aku tersilap sbb aku buat 1 perenggan je dah mcm buat summary .  tengok budak kanan aku jwb panjang lebar penuh paper . aku dah mcm 'ehh , apa benda dia ni merepek buat panjang2' . lepas dah habis semua ujian tu kitorang kena tunggu giliran untuk temuduga pulak . dupdapdupdap . sampai je giliran aku , aku pun masa masuk tu bg salam and bg semua dokumen dkt panel tu .tapi aku belum sempat duduk lg dia dah tanya "what's the meaning of shaklin sania?(my name)" rare katenye. aku pun bgtahu lah . bedal lahh speaking kelaut ke apa asalkan orangnya faham and aku confident. cehh bajet je kiteeee . so bermula lahh sesi soal menyoal antara kami . . . .

1. why did u choose mascomm?
2. what do you want to get involve in ? hosting ? acting ? producing ? or else ? and why ?
3. what program did you like to watch ? => aku jwb super spontan . kehkeh
4. ibu negara autralia?
5. ibu negara china ?
6. ibu negeri sabah ?
7. bg nama menteri kabinet . wanita shj . . =>sampai sini je aku blurr terukk.
8. bg nama menteri kabinet lelaki . =>okayyy dgn lancar aku jwb .
9. whats the name of vise cancelor (taktahu eja) of uitm ?
10. tells us about your family.
and beberapa soalan lagi aku tak ingat . .dalam setengah jam jugak dlm tu . nasib baik tak seram sgt bila kena soal sbb panel sgt ok bolehh bwk borakk . kekeke

lepas nak keluar , panel ingatkan aku supaya byk doa and solat hajat biar aku dpt sbb bkn dorang buat keputusan . lepastu siap suruh kirim salam kat ayahh lg . adakah ada harapan utk aku ????? haha . papepun , redha jelahh kalau tak dpt . aku dah buat habis baikk dah tu . wishh me luck :)



thanks for reading . much love ❤


Older Post | Newer Post