WELCOME TO LOCOEMON's SITE ⇨ +Follow | Dashboard
hey dearest readers ♥










tutorial - letakkan comment box bagi pengguna blogskin :)
Thursday, February 16, 2012 | Thursday, February 16, 2012 | 0 comments
okay . TUTORIAL LAGI ! hehe k peace ~ maybe ramai yang dah tahu . and actually chak pun baru tahu and baru buat . so , chak pun nak share dgn korang . manalah tahu ada yg tak tahu lagi . ngeee ~ #byk bebenor perkataan 'tahu' --'

okay , jom belajar !

1. mulamula , korang log in blog > template > click ctrl+f > cari perkataan <$blogitembody$> > paste code ni kat bawah <$blogitembody$> > . . ni haa code nya , ,t;
<center><br><a href="<$BlogItemCommentCreate$>"<$BlogItemCommentFormOnClick$>> <span style="font-size: 7.5pt; background-color:#ffffff; padding: 4px; text-transform: uppercase;"><$BlogItemCommentCount$> Comment(s) </span></a></BlogItemCommentsEnabled>


lepas tu ada lagi yang korang perlu buat !
lepas save tu , korang pergi kat setting > comments > comment form placement > korang klik dekat pop out window . pastu save . k tu saja . goodluck :)

#sometimes ada blogskin yang owner dia dah letak comment box . cuma kebanyakan nya takda dan kena buat sendiri . so , inilah caranya :) dah jgn pening2 lagi :D

created by chak :)

thanks for reading . much love ❤


Older Post | Newer Post