WELCOME TO LOCOEMON's SITE ⇨ +Follow | Dashboard
hey dearest readers ♥










tutorial - letak chatbox dekat blog dan tukar website blog :)
Thursday, February 9, 2012 | Thursday, February 09, 2012 | 0 comments
okay . tutorial ni saya buat sebab ada adik ni tanya macam mana nak letak chatbox kat blog dia .
err , mulamula sekali , chatbox yang sering blogger guna sekarang adalah FIBOX < ---- klik sini untuk shortcut :) and cer tgk gmbar kat bawah ni . .

sila click gambar di atas untuk tumbesaran :D

itulahh fibox . then kalau dah pegi situ , boleh lahh klik kat 'get your own fibox' :) then , anda buat account sendiri . lepas dah buat account , anda bolehh customize fibox anda supaya lebih cantik kemudian bolehh lah ambik code kat 'overview' and copy dan pergi dekat dashboard > design > add gadget > edit html/javascript :) paste lah code tu dekat edit html tu kemudian save . easy ryte ? hehe .

okay now nak tukar website pula . err , mulamula pergi dekat dashboard > setting > publishing > tukar lahh adress tu > pastu proof yg anda bukan robot > save settings :) thats all ^^

created by chak :)

thanks for reading . much love ❤


Older Post | Newer Post